Izgalmas társasjátékokSzolgáltatás 

Izgalmas társasjátékok esős napokra – Nem fogtok unatkozni!

Számtalan fajtájú és stílusú társasjáték létezik, szinte mindenki találhat magának olyat, amivel szívesen játszik – még akkor is, ha alapvetően nem túl nagy játékos hírében áll. Társasjátékozni nem csak azért jó, mert nem unatkozunk szabad óráinkban, hanem azért is, mert játék közben még azok is megismerhetik egymást, akik eddig csak munkatársak voltak. Családon belül pedig az egyik legjobb mód arra, hogy szorosabbra fűzzük a viszonyt azokkal, akikre a rohanó hétköznapokon nincs elegendő időnk.

Sokaknak segítettek már átvészelni egy esős hétvégét a Gémklub társasjátékok. A náluk kapható társasjátékokból szemezgetve biztosan találsz olyan játékot, ami az egész családnak – a gyerekektől a legidősebbekig – szórakoztató kikapcsolódást nyújt.

Ilyen például az örök klasszikus Dixit. Ez a játék a fantázia világába vezet el minket csodálatos és részletgazdag illusztrációkon keresztül. A világszerte népszerű, Év Játéka díjas alkotás méltán híres igazi családi társasjáték mivoltáról. A játékosok olyan kártyákkal játszhatnak, melyek csodás festmények elevenednek meg. A választott Mesélő az egyik saját kártyájáról elmondhat akár egy egész történetet, de egyetlen szót is, majd a többi játékos a saját paklijából letesz az asztalra egy olyat, ami valahogyan kapcsolódhat a Mesélő által elmondottakhoz. Az asztalon lévő kártyákat összekeverik, majd a játékosok megtippelik, melyik lehetett eredetileg a Mesélőé. A kreativitás és az önkifejezés fejlesztésére az egyik legjobb játék, ráadásul számtalan kiegészítő kapható hozzá, ami csak még színesebbé és izgalmasabbá teheti a társast.

Aki gyerekkorában szerette a Makaót, az régi jó ismerősként fogadja majd a Stop-ot. Ez a kártyajáték az, ami megőrizte az eredeti játék régi elemeit, mégis látványos és izgalmas újdonságokkal kecsegtet. A játékot egyébként ugyanaz a cég gyártja, ami az Uno, a Solo, az Assano, vagy a Mio játékokat is piacra dobta. Igazán modern Makaó-pótló kártyajáték.

Akár nagyobb társaságoknak is jó választás lehet az Álmodj velem elnevezésű partijáték. A lényeg, hogy az álmodó rájöjjön, mit hall a többi játékostól. Minden körben az ő kreativitására lesz szükség, hogy megneszelje, ki a segítő és ki az akadályozó – az álomlények, azaz a többi játékos feladata, hogy meggyőzze az álmodót a saját hitelességéről. Az álmodónak pedig azt kell megéreznie, kitől kap helyes információkat, hogy kitalálhassa a kártyákat. Remek játék a kreativitás fejlesztésére!

A szóasszociációs partijátékok mezőnyét erősíti a Szókötő. Innovatív megoldásokkal dolgozik a játék, a lényeg a kooperáció. Minden játékos kap egy táblát, melyekre letörölhető tollakkal írnak egyszavas segítségeket a szópárokhoz. A többiek feladata kitalálni, hogy mely kártyák hogyan illenek a felírt szavakhoz. Ez a játék is remek kreativitást fejlesztő társas, de a szókincs gyarapításáért is sokat tehetünk vele!

Utazáshoz kiváló társas lehet a Dobd a témát! nevű pörgős játék. Az ország, város… agytornáztatóhoz lehetne leginkább hasonlítani, ám itt dobókockák segítik a játék menetét. Meghatározzák a témákat és kezdőbetűket, a többi már a játékosok fürgeségén múlik. A megfelelő szavak bekiabálásával párokat kell alkotni a szavakból.

Related posts

Leave a Comment