Szolgáltatás 

Hogyan spórolj a rezsivel egyszerűen?

Köztudott, hogy mostanában az energiaárak nem mondhatóak éppen olcsónak. Az igazat megvallva pedig nem tudhatjuk, hogy milyen irányba változik a helyzet – azt pedig pláne nem, hogy ez mikor következik be. Mindenki igyekszik nagyban spórolni, viszont azzal nem teszel jót sem az egészségednek, sem a közérzetednek, ha megvonod magadtól az alapvető szükségleteidet. Így a fűtés és a meleg víz esetében sem feltétlenül a legjobb megoldás mindent minimumra venni. Viszont a technológia újítások sokat segíthetnek ilyen esetben. A régi gázbojlerek és a kazánok ugyanis bizonyos esetekben sokkal kevésbé hatékonyak lehetnek, mint modernebb társaik. Éppen ezért elsősorban nem árt, ha fontolóra veszed mindezt – és átnézeted, vagy javallott esetben lecseréled régi készülékeidet. A bojlerek esetében például a vízkövesedés révén sokkal több gáz eléghet, hogy a megfelelő hőfokot elérje a benne tárolt víz. A gázkazánoknál pedig egy-egy újabb modell szintén segíthet lecsökkenteni havi számláidat.

 

Mindehhez persze nem árt, ha ismersz olyan megbízható gázkészülék szerelő, aki segít a régi készülékek karbantartásában, vagy az újak beszerelésében. Nekem egy barátom a VizGazFutesSzerelo24 oldalán található csapatot javasolta, mivel elmondása szerint nagyon pontosan és korrekten dolgoznak. Ez pedig olyan érték, amit nem árt megbecsülnünk a kontárok világában. Ha ugyanis nem vagy résen, igen könnyen megeshet, hogy a hirtelenjében talált – olykor vállalkozói engedély és szakképzettség híján lévő – ezermester több kárt csinál, mint hasznot. A szóban forgó csapatnál viszont ez nem fordulhat elő, hiszen több évtizedes tapasztalat áll mögötte. Ráadásul olyan naprakész szakemberekről beszélünk, akik az előbb említett okokból a legrégebbi készülékektől kezdve a legújabb, modern gázkazánokat is képesek javítani. Továbbá azt is szeretném megemlíteni, hogy amennyiben SOS van szükségünk szerelőre, akkor sem kell majd csalódnunk. Náluk ugyanis 24 órás ügyelet van, és olyan sürgősségi ellátás, aminek a keretein belül a telefonálás után már akár 1 órán belül házhoz érkezhet az a megbízható gázkészülék szerelő, akire hirtelen szükségünk van a hiba elhárításához. Ez számomra egy olyan plusz, ami miatt szerintem megéri elmenteni a számukat, hiszen akár komoly katasztrófát is megelőzhetünk vele, ha időben találunk megfelelő szakembert a hirtelen meghibásodott készülék javítására.

 

Ha pedig a megbízhatóságról van szó, ennél a csapatnál a megfelelő, hivatalos számla magától értetődő dolognak számít, amit az elvégzett munka után kérés nélkül készhez kapsz. Ez két dolog miatt is rendkívül fontos. Először is azért, mert ha van lakásbiztosításod, akkor bizonyos a biztosító cég kérni fogja. Másodsorban pedig ez szintén egy olyan garancia, amit fel tudunk mutatni, ha valami problémánk vagy kifogásunk lenne. Persze ahogy én hallottam, ilyen ezutóbbi nem valószínű, hogy előfordulna a VizGazFutesSzerelo24 oldalának a csapatával – viszont némi megnyugvást adhat a bizalmatlanabbak számára. Ugye mi sem volna természetesebb, mint egy korrekt csapat? Így hát azt javaslom, hogy amennyiben úgy veszed észre, hogy több gázt fogyasztasz a fűtési szezonon kívül, mint korábban, akkor nem árt, ha felkeresed őket. Én a jó ajánlás és az ügyeleti szolgáltatásuk miatt el is raktam a számukra, hiszen a gáz nem játék. Ha pedig az éjszaka közepén gáz szagot érez az ember, akkor nem árt tudnia hová forduljon vele.

Related posts

Leave a Comment